چندین مطالعه نشان داده است که مصرف بیشتر آجیل با کاهش وزن همراه است. دقیقاً مشخص نیست که چرا اینطور است اما ممکن است بخشی از آن به دلیل انتخاب سبک زندگی سالمتر افرادی باشد که آجیل میخورند. با این حال، پژوهشها نشان میدهد که اضافه کردن آجیل بهعنوان بخشی از رژیم کاهش وزن باعث جلوگیری از کاهش وزن نمیشود. درواقع، اغلب مواقع باعث کمک به کاهش وزن میشود.
برای مثال، یک پژوهش روی 65 فرد با اضافه وزن یا چاقی، یک رژیم کمکالری شامل بادام را با یک رژیم کمکالری شامل کربوهیدراتهای پیچیده مقایسه کرد. آنها مقدار کالری، پروتئین، کلسترول و چربی اشباع یکسانی مصرف میکردند. در انتهای بازه 24 هفتهای، آنهایی که رژیم بادام داشتند، 62 درصد کاهش وزن و BMI بهتر و کاهش دور کمر 50 درصد بهتر و کاهش چربی بدنی 56 درصد بهتر داشتند.
در مطالعات دیگر، رژیمهای با کالری کنترلشده که آجیل داشتند، به همان مقدار کاهش وزن رسیدند که رژیمهای بدون آجیل رسیده بودند. با این حال، گروهی که آجیل مصرف کرده بودند، بهبودی در کلسترول از جمله کاهش کلسترول LDL و تریگلیسرید تجربه کردند. این فواید در رژیمهایی که آجیل نداشتند دیده نشد.
آجیلها بیشتر حاوی چربی غیراشباع هستند